Six Pot-kahvien tuotekuvaukset REKO-jakeluja varten TUOTEKUVAUKSET: Tumma VILLIKAHVI tulee arabica-pavun synnyinsijoilta Etiopian Bonga-metsästä. Tämä kahvi on todellista Gourme'ta ja myös reilua. Villikahvi sis kasvaa villinä, sitä ei lannoiteta eikä siihen käytetä torjunta-aineita. Vertautuu siis hyvin metsämarjoihin. Paahtoaste 3,5-4/5 Hienoarominen FIDEL-kahvi paahdetaan kuubalaisista pavuista. Monet sanovat Fidelissä olevan aavistus sikaria etenkin loppumaussa. No, täyteläistä ja luonnikasta joka tapauksessa. Sopii nautittavaksi sekä sikarilla että ilman. Paahtoaste 3/5. Keskipaahtoinen, pehmeä ja täyteläinen MACHU PICCHU paahdetaan perulaisista pavuista. Tässä kahvissa sanotaan olevan luonnostaan pehmeän suklainen jälkimaku ilman lisättyjä makeutusaineita. Luomua ja reilua. Paahtoaste 3/5. WAARINKAHVI on hieman vaaleammaksi paahdettua tuhtia kenialaista papua. Sen maussa sanotaan olevan viinimäistä hapokkuutta. Paahtoaste 2/5. GAYO MOUNTAINin arabica-pavut tulevat Acehin maakunnasta Indonesian Sumatralta. Paahdan kahvin tummahkoksi ja siihen syntyy erikoinen aromi, joka on … ettenkö sanoisi jotenkin ruokaisa. Maanläheinen ja mausteinen joka tapauksessa. Luomua. Paahtoaste 3,5/5. KIPPARI-kahvi esiteltiin yleisölle Uivassa venenäyttelyssä ja se pääsi heti alan lehtiin. Niinpä sille on syntynyt vankka kannattajakunta, joka tilaa sitä sekä suodatinversiona että pressopannulle. Kahvin kenialaisista pavuista syntyvä vahva aromi tekee siitä mainion lämmikkeen tyrskyjen keskellä. Paahtoaste 4/5. Tosi tummaa BONAPARTEA käytetään ranskalaistyyppiseen cafe au lait'hen. Café au Lait keitetään parisienne-paahtoisesta suodatinkahvista, johon lisätään kuumaa rasvaista maitoa (ei vaahtoa) suhteessa 50/50. Luomuna Bonaparte sopii myös pohjaksi bullet proofista innostuneille. Paahtoaste siis 5/5. ESPRESSO BRUTALE on kenialaisista pavuista paahdettua tummaa espressoon tarkoitettua kahvia, jonka tuhti olemus ja paksu suutuntuma ovat parhaimmillaan espressoshoteissa. Ei mitään kevyttä tavaraa. Paahtoaste 4,5/5 ESPRESSO NUOVO sopii pohjoisitalialaisesta hieman kevyemmästä ja vaaleammasta espressosta pitäville. Etiopialaisista pavuista paahdettu Nuovo tuottaa keveydestään huolimatta mukavan creman, ja sen aromikkuus korostuu mukavasti purskuteltaessa. Paahtoaste 3,5/5. JUNGLE ESPRESSO on mutteripannun paras ystävä. Maistuu parhaalta lyhyenä shottina ja tuottaa mukavan creman jopa aloittelevan kotibaristan käsissä. Paahtoaste 4/5. AAMUKAHVI toimii päivän ensimmäisessä mukillisessa sekä mustana että maidon kanssa. Hauskasti helakka, mutta paahdoltaan tumman puoleinen Aamukahvi on etiopialaista luomua ja reilua ja sen ominaisuudet tulevat parhaiten esiin suodatinkahvina. Paahtoaste 4/5. JAHTI-kahvi on kehitetty ulkoilmaihmisiä varten ja sen ominaisuudet sopivat hienosti nokipannuun nuotiolle.Toki sitä saa myös suodatinjauhatuksena. JAHTI on mukavan jämäkkää täyteläistä bolivialaista kahvia, jossa on hieno metsäinen aromi, mukana ehkä aavistus suopursua ja rahkasammalta. Paahtoaste 3,5/5. Ken maistaa, hän tietää. JOHTAJAKAHVI on paahdettu intialaisista Monsooned Malabar-pavuista ja omintakeisen paahtoprofiilinsa ansiosta se on erittäin vähähappoista. Paahtoasteeltaan keskipaahtoinen kahvi ei ärsytä herkkääkään vatsaa kuten lähikauppojen tiiliskiviin pakatut halvat sekoitekahvit. Sopii myös erittäin hyvin juhliin ja illanistujaisiin, kun haluat kahvin, joka sopii kaikille. Pehmeää ja pyöreää, mehevän makuista. Paahtoaste 3/5. GERILLAKAHVI on Kolumbian lahja cappucinon ja latten ystäville. Se on vahvaa ja täyteläistä ja sen loppumaun kitkeryys nostaa kahvin hienosti esiin maidon alta. Sopii siis herkuttelijoille, joiden mielestä maitokahvin tulee maistua kahvilta. Paahtoaste 3,5/5. KANGAROO on Australian parhaista arabicoista paahdettua keskipaahtoista kahvia, joka on keskitäyteläistä ja tyylikkään aromikasta. Kahvi tulee Australian pohjoisimmasta osasta Queenslandin sarven Tyynemeren puoleiselta rannikolta, ja se on saavuttanut vakiintuneen jalansijan europpalaisilla markkinoilla. Paahtoaste 3/5. HIMALAYA BOURBON on harvinaisuus ja yhden maailman köyhimmän kahvintuottajamaan Nepalin hienoimpia tuotteita. Pavut on eettisesti tuotettu ja ne ovat luomua alkuperämaassaan. Kahvin eksoottinen aromi sisältää hedelmäisiä piirteitä ja se on olemukseltaan kevyttä ja aavistuksen teemäistä. Paahtoaste 3,5/5. TULIVUORIKAHVI on Guatemalan Antiguan lähistöltä kolmen tulivuoren rinteiltä kerättyä arabicaa, jossa tuliperäisen maan aromeihin sekoittuu korkean ilmanalan hienoa herkkää aromia. Aromi on mukavasti hedelmäinen ja siinä on aavistus sitruunaisuutta sekä piparkakkuun vivahtavaa mausteisuutta. Tätä pitää maistaa enen kuin tämän viehätyksen ymmärtää. Paahtoaste 3/5. Tuhti ja jämäkkä YÖVUORO-kahvi pitää silmät auki vaikka pitäisi valvoa pitempäänkin. Pavut Yövuoroon tulevat Boliviasta ja niillä on sekä luomu että reilunkaupan sertifikaatti. Paahtoaste 4/5. Kofeiiniton ILTAKAHVI on valmistettu brasilialaisista Santos-arabicasta, josta kofeiini on poistettu hillidioksidimenetelmällä. Kofeiinin poistossa ei siis ole käytetty kemikaaleja eikä kahvissa ole näin jäämiä vieraista aineista. ILTAKAHVI on keskitäyteläinen ja mukavan pehmeä kahvi, jota kelpaa juoda vaikka illalla ennen nukkumaanmenoa. Paahtoaste 3/5. PLÖRÖ-kahvi on tarkoitettu vain juomasekoituksiin esimerkiksi Alkon numero 013 kanssa. Kahvi on vahvaa ja pitää pintansa vaikka lantraisi enemmänkin. Alkuperätietoja kahvista ei ole käytettävissä, sillä kyse on salaisesta sekoituksesta. PLÖRÖ kyllä maistuu sellaisenaankin, etenkin jos pitää vahvoista ja tummista aromeista. SAFARI on kenialaisista parhaan laatuluokan AA (Top) pavuista paahdettua erittäin täyteläistä kahvia. Safarissa paksu suutuntuma korostaa vahvaa ja pehmeää aromia, jossa lievä hapokkuus antaa sille viiniin vivahtavia sävyjä. Kahvi sopii mainiosti suodatinkahviksi tai pressopannullle. Paahtoaste 3/5. SAMBA-kahvi paahdetaan keskipaahtoiseksi, jolloin siitä voi löytää toffeemaisia ja karamellisoituneita sävyjä. Papuna Sambassa on Yellow Bourbon, joka tulee Rainhan tilalta São Sebastião da Graman liepeiltä. Tämä erittäin laadukas kahvitila tuottaa brasilian parhaita kahveja, ja niillä on voitettu lukuisia kahvikilpailuja eri puolilla maailmaa. VELVETY on tumma ja pehmeä intilaisista Monsooned Malabar-pavuista paahdettu kahvi. Sen suutuntuma on samettinen ja paksu. VELVETY toimii hyvin espressona, jos ei kaipaa kitkeryyttä espresson jälkimakuun. Sitä ei VELVETYSTÄ nimittäin juurikaan löydy. Paahtoaste 3,5/5.

Tiedustelut:

 

Six Pot Oy

sixpotcoffee@gmail.com

Puh. +358 400 308 563

Osoite:
Ruusutarhantie 7 D

00300 Helsinki