15.6.2014 
Six Pot Coffee Company Six Pot Coffee Company on harrastuksesta syntynyt kahvipaahtimo, jonka tavoitteena on tehdä hyvää kahvia konstailematta. Intohimo kahviin syntyi jo 1960-luvulla, kun lapsena vietin iltapäiviä isän kaupan takahuoneessa. Silloin kahvi vielä jauhettiin kaupassa. Jauhatuksen huumaava tuoksu ja jauhimen pelottava meteli syöpyivät syvälle sieluuni jo alle kouluikäisenä. Ensimmäinen työpaikkani oli kahvila, jonka isäni oli avannut kauppiasuransa jälkeen. Kahvila oli pieni, mutta tarvitsi päivystäjää iltaisin. Vietin siellä kaikki lukiovuosien illat jukeboxin soidessa ja pajatsoa pelaten. Useimmiten myös kaverini istuivat takapöydässä tupakkaa poltellen ja illan viimeisiä ilmaiseksi saatavia kuumia makkaroita kytäten. Kanta-asiakkaiksi heitä kai sanottaisiin nykyään, aikansa kahviklubilaisia joka tapauksessa. Kahvin suhteen olen ollut aina hyvin tietoinen. Suurimman osan elämääni olen juonut suomalaista suodatinkahvia, mutta perehdyttyäni myöhemmällä iällä ranskalaiseen kulttuuriin, on mieli tehnyt vahvempaa ja tummempaa kahvia. Kuitenkin vasta kahva- eli espressokoneeseen siirtyminen päästi intohimon valloilleen ja johti lopulta oman kahvipaahtimon perustamiseen.
Tämä on ensimmäinen luonnos yrityksen logosta piirettynä suoraan kahvinpuruihin jauhinpöydällä.

Kahvin maailma on loputon ja täynnä mitä erilaisimpia osa-alueita. Kun yksi tutkii papuja eri puolilla maailmaa olevilla pikkutiloilla, toinen tähtää suureen tuonti- ja vientibusinekseen ja kolmas hurahtaa mitä kummalli-sempiin kahvinkeittovehkeisiin. Itsellänikin taitaa olla 20 erilaista kahvilaitetta.

 

Paahtimon perustamisen myötä ja  barista-kurssin käytyäni päätin myös ryhtyä uudelleen kahvin- keittäjäksi. Paahtimon päästyä jalkeille vuorossa onkin kohta kahvilan perustaminen jonnekin päin Helsinkiä. Voi olla, että se vie hieman aikaa, mutta kiirettä ei myöskään ole. Lisäksi erilaisilla pop-up-kahviloilla on hyvä harjoitella, ja onhan niitä jo kokeiltukin.

Six Pot Coffee Company on siis vielä projekti, mutta yritys siitä varmasti tulee*. Paperit siihen suuntaan ovat jo vetämässä.

 

Tervetuloa mukaan Six Pot Coffee Companyn matkalle kohti täydellistä kahvia.

 

Terveisin

 

Hannu Mastosalo

Roasting Barista

Six Pot Coffee Company

Since 2014 (Hei! Sehän on nyt!)

 

 

* Six Pot Oy rekisteröitiin kaupparekisteriin 17.10.2014. Tarina jatkuu...

 

Tiedustelut:

 

Six Pot Oy

sixpotcoffee@gmail.com

Puh. +358 400 308 563

Osoite:
Korppaanmäentie 26 LT 5

00300 Helsinki